Rybízový koláč. Dobrota, která potěší každou návštěvu
23. června 202321 944
Pikantní chuť rybízového koláče vás potěší a vykouzlí úsměv na tváři vašich návštěv. Na jazyku se vám snoubí jemně nakyslá šťavnatá chuť se sladkostí dozlatova vypečené žmolenky. Chuť, které se nedá odolat. Na těsto budete potřebovat polohrubou mouku, cukr krystal, prášek do pečiva, vanilkový cukr, vejce, bílý jogurt a navrch spoustu rybízu. Případně i jiného ovoce. Na drobenku pak hladkou mouku, máslo a moučkový cukr (může být i krystal). Přesné množství ingrediencí najdete ve videu. Do zapékací misky jsme použili olej ve spreji. Na dobrou drobenku je potřeba, aby vám máslo nejdřív změklo. Pečte přibližně půl hodiny v závislosti na troubě. U horkovzdušné budete potřebovat spíš 40 minut. Jakmile se žmolenka zabarví do zlatova je čas pečení ukončit.