Domácí nevaječný likér
Domácí nevaječňák: 1 pudinkový vanilkový prášek, 3 lžíce cukru, 500ml sójového mléka, 1 vanilkový lusk , 80g moučkového cukru, 150ml rumu ( pro nealkoholovou verzi nahradíme buď rostlinnou smetanou, nebo mlékem), kurkuma pro barvu, špetka kala namak soli pro vaječnou chuť, pro zředění můžeme použít rostlinnou smetanu
🌿Vanilkový pudink smícháme se 6 lžícemi rostlinného mléka a cukrem dohladka. Zbývající mléko přivedeme k varu. Do hrnce přidáme rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání nám pudink zhoustne. Pudink necháme chvilku vychladnout.
🌿Vanilkový pudink přendáme do mixéru (můžeme použít i tyčový), přidáme rum, moučkový cukr, vanilkový lusk, trochu kurkumy pro barvu a můžeme přidat i trochu černé kala malak soli pro vajíčkovou chuť. Podle potřeby pro zředění můžeme přidat rostlinnou smetanu, nebo rostlinné mléko. Nalijeme do láhve a vychladíme.