Jáhelník. Skvělá zdravá snídaně nebo svačina
21. ledna 20242 329
Jáhelník: 240g jáhel, 100g rozinek, 200g vody, 530g rostlinného mléka, 50ml oleje, skořice, cca, 3 větší jablka
🌿Zapékací misku vymažeme olejem. Jáhly spaříme horkou vodou, já je dám na chvíli do misky zaliji vařící vodou a nechám zhruba 5 minut odstát, potom vodu sliji, jáhly se tím zbaví hořkosti.
🌿Jáhly dáme do zapékací misky společně s rozinkami, nebo jiným sušeným ovocem, vodou, rostlinným mlékem, olejem a skořicí. Pořádně promícháme.
🌿Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a poklademe jimi povrch jáhelníku.
🌿Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů hodinu až hodinu a půl, jakmile se všechna tekutina vstřebá je jehelník hotov. Necháme jej vychladnout, aby lépe držel při sobě.