Jednoduché rajčatové rizoto bez masa
Recept na Rizoto s rajčaty:
🔗300g cherry rajčat, 250g arborio risotto rýže, 500g rajčatové passaty, 800ml zeleninového vývaru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje sůl, pepř
🌿Rajčata dáme do menšího plechu, pokapeme lžící oleje, osolíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20-25 minut.
🌿Na oleji osmažíme nadrobno nakrájený česnek zhruba 1 minutu, přidáme rýži a smažíme další minutu.
🌿Rajčatovou passatu smícháme se zeleninovým vývarem a 1/3 nalijeme k rýži, za stálého míchání necháme tekutinu vypařit, potom opět přilijeme vývar s passatou k rýži a mícháme do vypaření tekutiny, toto opakujeme pořád dokola dokud nám rýže nezměkne trvá to zhruba 25-30 minut.
🌿Nakonec k rissotu přidáme měkká opečená rajčata, osolíme, opepříme, přidáme chilli, nebo bazalku a podáváme.