Polévka z červené čočky
29. září 20241 417
Polévka z červené čočky – 4 porce: 2 cibule, 2 stroužky česneku, 20 g zázvoru, 200 g mrkve, 1 lžíce oleje, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžičky mletého kmínu, 2 lžičky kari, 1 lžička chilli, 300 g červené čočky, 1500 ml zeleninového vývaru, nebo vody, 200 g rostlinného jogurtu, 1/2 lžíce cukru, šťáva z půlky citronu
🌿Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Potom přidáme rajský protlak, mletý kmín, kari, chilli a chvilku necháme koření provonět.
🌿Přidáme vodu, nebo vývar, mrkve, propláchnutou červenou čočku, za občasného míchání, vaříme zhruba 10–15 minut.
🌿Jakmile se nám čočka uvaří, přidáme do polévky rostlinný jogurt a vše rozmixujeme dohladka. Dochutíme cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou.