Rychlé a krémové gnocchi s hráškem
10. listopadu 20241 786
Rychlé a chutné krémové citronové gnocchi s hráškem za 15 minut! Tohle je jídlo, které zachrání i ty nejnáročnější dny. Měkké polštářky gnocchi perfektně nasáknou osvěžující citronovou omáčkou a každý sousto je naplněné chutí! Ingredience:
- 500 g gnocchi * 100 g mraženého hrášku * 1 cibule * 4 stroužky česneku * 1 citron (šťáva i kůra) * 1/4 kostky zeleninového vývaru * 1 lžíce nutričního droždí nebo rostlinného parmezánu * 100 ml rostlinné smetany * Olivový olej, sůl a pepř podle chuti
Postup: 1. Na olivovém oleji opékej nakrájenou cibuli 3–5 minut, dokud nezměkne, poté přidej nasekaný česnek a smaž ještě 1 minutu.
- Gnocchi vař 2 minuty, než je scedíš, pokud máš čerstvé tak je nemusíš vařit, ale jen přidat do omáčky, aby se prohřály.
- Do pánve přilij smetanu, přidej 1/4 kostky vývaru a mražený hrášek. Dobře promíchej.
- Vmíchej scezené noky a trochu vody , aby vznikla krémová omáčka.
- Přidej lahůdkové droždí nebo parmezán, dochuť solí, pepřem a čerstvou citronovou šťávou. Toto jídlo je ideální volbou pro rychlou večeři po dlouhém dni v práci. Ulož si recept.