Vláčná mrkvová buchta
Recept na Mrkvový koláč:
🔗400g hladké mouky, 150g kokosového cukru, 150g cukru krupice, 1 kypřící prášek, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička mleté skořice, špetka soli, trochu vanilky, nebo vanilkového extrakt, 200ml ovesného mléka, 250ml oleje, 200g nastrouhané mrkve, 1 lžíce jablečného octa, 100g nasekaných vlašských ořechů, 100g rozinek (lze vynechat)
🌿 V jedné míse smícháme sypké ingredience tedy hladkou mouku, cukr krupici, kypřící prášek, jedlou sůl, špetku soli a skořici. Pořádně promícháme.
🌿 Ve druhé míse smícháme ovesné mléko, olej, nastrouhanou mrkev, nasekané vlašské ořechy, rozinky a jablečný ocet. Promícháme.
🌿 Do sypkých ingrediencí vmícháme tekuté a pořádně promícháme. Těsto by mělo být poměrně hutné. Těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 30-40 minut na 180 stupňů.
🌿 Vychladlou buchtu můžeme polít citronovou polevou (citronová šťáva smíchaná s moučkovým cukrem), já jsem potřela rostlinným jogurtem a posypala vlašskými ořechy.