Výborný veganský cheesecake
Veganský cheesecake: 3
300g hladké mouky, 80g cukru, 180g rostlinného másla, 1,5 lžičky kypřícího prášku, špetka soli
Na „sýrovou vrstvu“: 150g rostlinného másla, 75g vanilkového pudinkového prášku, nebo kukuřičného škrobu, 60ml rostlinného mléka, 800g rostlinného jogurtu, 50g cukru, 1 lžíce kakaa, trošku citronové kůry
🌿Troubu předehřejeme na 180 stupňů, dortovou formu vyložíme pečícím papírem a vymažeme rostlinným máslem.
🌿Na základ smícháme v míse hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
🌿Potom přidáme na kousky nakrájené rostlinné máslo a rukama vše zpracujeme do těsta, těsto rukama rozprostřeme na dno formy, abychom vytvořili rovný základ.Těsto několikrát propícháme vidličkou.
🌿Na „sýrovou vrstvu“ nejdříve rozpustíme rostlinné máslo a necháme vychladnout, aby bylo vlažné.
🌿Pudinkový prášek vmícháme do rostlinného mléka, a rozmícháme dohladka.
🌿Veganský jogurt dáme do velké mísy a smícháme s cukrem, pudinkem, citronovou kůrou, a rozpuštěným rostlinným máslem. Odebereme 150g, které smícháme s kakaem a tím vytvoříme kakaový krém.
🌿Světlý krém nalijeme na těsto, tmavý krém nanášíme lžičkou na dort, pomocí špejle smícháme dohromady, abychom vytvořili hezký vzor.
🌿Cheesecake pečeme 60 minut na 180 stupňů, před podáváním necháme zcela vychladnout.