Zdravé nepečené veganské cukroví bez cukru a mouky
🔗1 hrnek nesolených kešu oříšků, ¼ hrnku kokosové mouky, 3 lžíce javorového sirupu (lze použít i jiný sirup), 1 lžička rozpuštěného kokosového oleje, ¼ lžičky vanilkové pasty (nebo 1 lžička vanilkového extraktu), špetka soli Marmeláda nebo jiná pomazánka, čím budete linecké spojovat.
🎅 Kešu oříšky namočíme přes noc ve studené vodě a nebo je povaříme ve vodě 1 hodinu, aby oříšky změkly.
🎅 Kešu, kokosovou mouku a sůl dáme do mixéru, nebo kuchyňského robotu a mixujeme do té doby, než dosáhneme jemné konzistence.
🎅 Přidáme sirup, kokosový olej a vanilkovou pastu a znovu mixujeme dokud se směs nespojí. Těsto přendáme do misky, přikryjeme a dáme alespoň na hodinu do lednice.
🎅 Těsto vyndáme z lednice a vyvalujeme mezi dvěma pečícími papíry ( je to tak jednodušší, těsto je opravdu křehké takže to chce trošku času a trpělivosti), vykrajovátkem vykrojíme požadovaný tvar a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Cukroví opět vložíme do lednice, aby ztuhlo.
🎅 Cukroví spojujeme marmeládou, nebo jinou oblíbenou pomazánkou podle chuti a preferencí. Uchováváme v lednici.