Zeleninové rizoto. Jednoduchá véča za pár korun
17. září 20232 007
Zeleninové rissoto: 250g arboret, nebo carnaroli rýže, 600ml zeleninového vývaru, 150g cherry rajčat, 1 cuketa, 10 černých oliv, 3-4 snítka šafránu, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky uzené papriky, sůl,pepř, citron 🌿Cherry rajčata rozpůlíme, cuketu nakrájíme na kostičky a olivy na plátky. Zeleninu otestujeme na oleji s trochou soli.
🌿Rýži nasypeme do kastrůlku se 400 ml zeleninového vývaru, přidáme 3-4 snítka šafránu, přidáme kurkumu a pod pokličkou dusíme 10 minut.
🌿Orestovanou zeleninu přidáme k rýži, přilijeme zbylých 200 ml zeleninového vývaru. Vaříme dalších 10 minut, dochutíme solí, pepřem a uzenou paprikou.
🌿Podáváme s citronem a třeba bazalkou.